BESIKTNING & KONSULTATION · ÖVNINGSRUM · PIANOSKOLA

Almeby Piano erbjuder olika tjänster för piano och flygel i Stockholm

Besiktning & konsultation av piano och flygel

När du köper piano eller en flygel hos oss på Almeby Piano, ser vi till att ditt köp motsvarar dina förväntningar och du kan som kund känna dig trygg med att får en god service! 

Innan du köper ett instrument kan det vara klokt att anlita en fackman för konsultation. Fredrik Almeby utför besiktningar av pianon och flyglar. Han kan även gå igenom ditt befintliga instrument för att lägga upp en skötselplan, samt fastställa om det är värt att renovera instrumentet eller om det är bättre att investera i ett annat. Här kan han också hjälpa till att hitta ett instrument som passar för just ditt specifika sammanhang, vare sig det gäller en högprofilerad institution eller en privatperson som just börjat spela.

Har du frågor om pianostämning, service eller renovering av ditt piano – Almeby Piano finns till din tjänst!

Kontakta oss
Övningsrum med brunt piano

Övningsrum för dig som vill spela piano

I våra lokaler finns ett litet ljudisolerat övningsrum med välstämd och justerad flygel med möjlighet för användning när som helst på dygnet. Idag används lokalen av ett flertal musiker för övning och undervisning i piano. Hyran bestäms utifrån hur många timmar du behöver per vecka och debiteras månadsvis. I lokalerna finns pentry och toalett samt utgång mot mysig uteplats i lugnt och grönskande område.

Kontakta oss
händer som spelar piano

Pianoskola

Är du intresserad av att bättra på ditt eget pianospel eller vill att ditt barn ska få möjlighet att lära sig spela?

I ett samarbete med Skandinaviska Musikskolan kan vi erbjuda pianoundervisning i våra lokaler i Hjorthagen. Oavsett om du aldrig tidigare har spelat piano eller om du befinner dig på en högre nivå så är du eller ditt barn välkommen att anmäla ditt intresse.

Logga för Skandinaviska Musikskolan

Linn Bertland

Linn Bertland, grundare av Skandinaviska Musikskolan, är verksam som pianist, utbildad i klassisk musik vid bl.a. Musikhögskolan i Malmö och musikkonservatoriet i Parma, Italien. Hennes utbildare inkluderar prof. Hans Pålsson, Stephanie Wendt, D.M.A., och prof. Andrea Padova. Linn är flerfaldig mottagare av olika stipendier och har flera års erfarenhet av att undervisa.

”Alldeles för många gånger har jag hört historier om stränga pianolärare, med höga krav på disciplin och strikthet, där spelandet så småningom har kommit att förknippas med en känsla av tvång. Samtidigt har jag stött på många som ångrar att de slutade spela, och förklarar det med att de fick spela musik som inte var inspirerande. Jag har haft turen att växa upp med lärare som uppmuntrat mig att ha roligt med musiken – och jag kan inte minnas en enda gång att någon sade åt mig att öva på pianoläxan. Det är fantastiskt att kunna spela – och det är den känslan jag vill förmedla till fler! Som utövande musiker vet jag hur viktigt det är med spelglädje och motivation. Även faktorer som självförtroende, teknik och teoretisk förståelse är ovärderliga komponenter då man spelar ett instrument, oavsett genre. Därför är mitt mål att ge eleven självförtroende och trygghet i sitt spel.”

Vill du ha ett kostnadsförslag, boka en tid för pianostämning, en besiktning eller ett gott råd?

Ring oss: 070 582 66 46